DETAILING

Om het car detailing proces wat duidelijker te maken hebben we hier de belangrijkste stappen op een rijtje gezet en van een omschrijving voorzien. Car detailing de naam zegt het al; “detailing”. Als wij werken aan het perfecte eindresultaat draait het allemaal om details, en alle stappen die car detailing dus met zich mee brengt. Hopelijk is onze uitleg hierover duidelijk, wilt u desondanks meer informatie neemt u dan gerust contact met ons op.

 

WASPROCES
Het is belangrijk dat de auto met een goede shampoo (ph-neutraal), een zachte washandschoen en voldoende water gewassen wordt. Zo wordt de kans op waskrassen geminimaliseerd. Wassen doen wij in meerdere stappen, hierbij is het ook mogelijk om de onderkant van uw auto te laten reinigen. Wielkasten, kieren en naden worden vanzelfsprekend meegenomen in het wasproces. Na afloop drogen wij de auto door middel van extreem zachte microvezel droogdoeken en perslucht.

KLEIEN
Na het wassen wordt de wagen gekleid om de lak en het glas te decontamineren en zo ingevreten teer, hars, ingebakken zure regen … te verwijderen. Kleien gebeurd met zoals de naam al zegt klei, hieraan wordt een vloeistof met een speciale samenstelling toegevoegd. Deze heeft als functie het vuil los te weken en de klei gemakkelijk en risico vrij zijn werk te laten doen. Hierna zijn de poriën van de lak volledig vrij van vuil en is de lak klaar om gepolijst te worden.

LAKDIKTE METEN
Voordat we beginnen met het verdere car detailing proces meten we zorgvuldig de dikte van de laklaag van ieder paneel wat we gaan behandelen. Deze noteren wij op een blueprint van de auto (hiervan ontvangt u een kopie na afloop). Aan de hand daarvan kunnen we ook zien of bepaalde panelen al dan niet herspoten zijn. Of dat de lakdikte op panelen gering is, waardoor wij onze werkwijze aan moeten passen en hiermee het risico op beschadiging uitsluiten. Hierna plakken we rubbers, de voorruit, wielen en kunststof-delen af ter voorbereiding op het polijsten.

POLIJSTEN
Een van de belangrijkste processen tijdens de car detailing behandeling. De auto wordt in één of meerdere stappen gepolijst afhankelijk van de staat van de lak. Zo krijgt de lak weer zijn sprakelende glans terug en worden kleine waskrasjes en eventueel grotere krassen verwijderd. Alle polijstresten wordt verwijderd met ultra-zachte microvezel doeken. Wij polijsten met uitsluitend professionele gereedschappen, en staan bekend om ons hologram en swirl vrij resultaat (poetskrassen, ronde kringen).

PRE-WAX/COAT
Voordat we kunnen beginnen met het aanbrengen van een wax/coating is het belangrijk dat we eerst een reiniging toepassen. Zo zal de wax of coating zich beter kunnen hechten en wordt de duurzaamheid ervan geoptimaliseerd.

WAXEN
Nu er een prachtige glans op de lak zit is het uiteraard belangrijk dat die zolang mogelijk behouden blijft. Harde Carnauba wax zorgt voor een ultieme bescherming en geeft de lak en nog diepere (wet-look) glans.

LAKVERZEGELING
De prachtige glans die na de behandeling in de lak zit wordt extreem lang beschermd door een coating op basis van siliciumdioxide (SiO₂), de nieuwste technologie op het gebied van quartz keramische coating. De lakverzegeling/coating vormt een beschermende laag op de lak die beschermt tegen bijvoorbeeld fijne krasjes veroorzaakt door wassen. Maar ook tegen; zure regen, vogelpoep, en uv-straling. Een prachtige methode op het gebied van car detailing, wij zijn gecertificeerd detailer voor dit merk.


MOTORCOMPARTIMENT
Het motorcompartiment wordt volledig gereinigd en ontvet en achteraf behandeld met een beschermlaag die een prachtige satijn look geeft.

STOOMREINIGING
Met onze professionele stoomreiniger bereiken wij zelf de meest moeilijk bereikbare plekken, denk hierbij aan sponningen of delen in het motorcompartiment. Ook gebruiken wij deze tijdens het behandelen van het interieur. Stoffen vloerdelen en stoelen worden diep gereinigd met een stoomcleaner en een niet agressieve, veilige vloeistof. Hierdoor kunnen we diep vuil en vette vlekken uit stof verwijderen. Daarna kunnen we er een beschermlaag (impregneermiddel) aanbrengen om verdere vervuiling te verminderen.